Bismillahi arrahmani arraheem. Zakaat Fonds helpt Islamic Relief met het bijstaan van behoeftigen en weeskinderen. Islamic Relief staat internationaal bekend als een transparante (jaarverslagen) hulporganisatie met nauwe contacten met professionele hulpverleners in arme gebieden waar dan ook ter wereld.

Op het moment dat jouw donatie wordt geregistreerd, wordt deze op zorgvuldige wijze besteed. Samen met meer dan 150 vrijwilligers en onze (veld)medewerkers zorgen wij ervoor dat jouw donatie goed terecht komt. Jouw donatie is immers onze Amaanah.  Wij verantwoorden ons naar elkaar, naar jou en op de eerste plek naar Allah subhanahu wa ta3ala.

Namens onze donateurs is een bedrag van €2100,- overgemaakt op 30 juli 2023. Omdat Zakaat.eu een 100% doelstellingenpercentage hanteert is een deel van deze donatie afkomstig van onze “onkosten”-potje. Islamic Relief hanteert namelijk de volgende uitgeef-richtlijnen:

Voor iedere gedoneerde 100% zal 88% rechtstreeks gaan naar het helpen van mensen in nood. 10% wordt besteedt aan fondsenwerving en 2% naar administratie. €1848 komt hierdoor van de Zakaat-inkomsten van Zakaat.eu, en €252 van de ontvangen onkosten-donaties.