Bismillahi ar-Rahmaani ar-Raheem. Met de wil van Allah heeft het Zakaat Fonds (Zakaat.eu) op 9 november 2020 een bedrag van €840 overgemaakt ten behoeve van Stichting Islamitische Zorg. Met de donatie steunt Zakaat.eu de oprichting van de eerste Islamitische Tehuis voor Weeskinderen in Nederland.

Waarom wij Stichting Islamitische Zorg steunen

Aan het woord is zuster Aletta, initiatiefnemer van de islamitische zorg, nu uitgegroeid tot Ummah Care Network:

“Het idee om iets te doen qua islamitische zorgverlening bestaat al erg lang. Als in mijn jonge jaren zag ik een “gat” tussen zorgvragers en zorgverleners en onbegrip over en weer. Inmiddels heet dat “cultuur sensitieve zorg”. Alleen dat sluit ook nog steeds niet altijd aan bij de vraag.
Tijdens de opvoeding van mijn eigen kinderen Alhamdulillah, kwam ik persoonlijk ook dingen tegen. Uiteindelijk resulteerde dat in een idee van zorginstellingen; gericht is op de zorg van en rond onze eigen moslim gemeenschap. Maar omdat de jeugd de toekomst heeft en die nog al eens vergeten worden in de zorg die we organiseren voor de Ummah willen wij nu juist daar beginnen. Bi Idn Illah.

Ik krijg tranen in mijn ogen en verdriet in mijn hart als ik zag dat er binnen onze gemeenschap kinderen zijn (en ouders) die vechten om op de goede weg te blijven, maar binnen de Nederlandse zorg onvoldoende worden gehoord. En ook niet altijd voldoende worden begrepen. De Westers georiënteerde zorgverlening is nu eenmaal niet altijd voldoende uitgerust om ook mensen met andere achtergronden adequaat te ondersteunen. De zorgverlening weet dat inmiddels ook en we geven dan ook landelijk trainingen aan zorgprofessionals. Zowel binnen onze eigen gemeenschap als daar buiten.

Stichting Islamitische zorg (Ummah Care Network) is een stichting die zorg draagt voor aankoop en onderhoud van panden ten behoeven van de islamitische zorg in Nederland. Ons doel is om  in sha Allah geld in te  zamelen voor een project om jongeren op te kunnen vangen en passende begeleiding te kunnen geven. In een natuurlijke omgeving; terug naar de fitrah (natuurlijke aanleg).

“It takes a village to raise a child. It takes our Ummah (Society) to support all”

Draag ook bij aan het bouwen van een weeshuis!

Er is nog veel geld nodig voordat het pand kan worden aangeschaft. Steunt u de bouw van een tehuis ook? Doneer dan een bedrag via deze link. Meer informatie vind je op UmmahCareNetwork.nl

Heeft u uw zakaat al voldaan?

Het Zakaat Fonds financiert broodnodige humanitaire, religieuze en praktische projecten door heel Nederland en België.